четвъртък, 17 септември 2015 г.

Започна новата учебна година.
И отново - на 15 септември.
 Да се чуди човек, като изключим децата, на кого е нужна такава голяма лятна ваканция!? А после цяла година препускат като луди по учебния материал и всички вкупом се тръшкат, че учениците били претоварени...

Всеки родител желае детето му да получи най-доброто и адекватно образование. Някакси понякога се измества фокусът и родители и ученици вместо да се интересуват от предстоящите реформи в образователната система, нищят тоалетите за първия учебен ден.
Други пък още от сега пожелават на невръстните си питомци без много труд да постигнат всичко!
Такива родни недоразумения, които с присъщия си селски манталитет мислят само за ядене, пийване, по цял ден онлайн в социалните мрежи, наслаждавайки се на снимките, които споделят с многобройните си приятели - от заведения, кръчмички - на масичка по биричка, кебапченца и салатка, облечени като за карнавал, но пишейки полуграмотно преписани неумело (от тук изреченийце, оттам - думичка и статусчето - готово!) чужди мисли, представяйки ги за свои "добре" възпитават децата си... в стил български ВИП Брадър.
Но, когато познаваш културата, образованието, социалната среда и липсата на интелект у подобни родители (предимно мами) няма нужда да се питаш за тотално вихрещият се чалга поп-стил трайно наложен в горката ни многострадална Родина.

Та... нова учебна година - нов късмет!
Да са живи и здрави всички, които милеят за българския дух и грамотност!
На онези, които въпреки пошлостта, въпреки арогантността, демонстрирана през останалото време - извън чудесния 15 септември, когато всички издигат в култ образованието и културата, а през цялото време учат децата си, че важното в този живот е дали имаш пари, а не какво си учил - пожелавам успех, знания и ученолюбие!


Няма коментари:

Публикуване на коментар